05/07/202405/07/2024 Budyniowe ciasto z delicjami 4.6 (21) Budyniowe ciasto z delicjami i galaretką to super pomysł na smaczny i ciekawy deser bez pieczenia. Ciasto przygotowane jest na herbatnikach, przełożonych nutellą następnie masa budyniową, a wykończone galaretką z delicjami. Super smakuje, pięknie prezentuje się na stole i jest proste do zrobienia. Nic tylko robić! Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA BUDYNIOWE CIASTO Z DELICJAMI Składniki 24 herbatniki maślane 3 łyżki kremu czekoladowego (np. Nutella) 1 galaretka niebieska 400 ml wody 2 budynie śmietankowe bez cukru 600 ml mleka 120 g masła 80 g cukru 9 delicji Wykonanie 400 ml mleka przelać do rondelka, dodać cukier i zagotować. W pozostałym mleku rozpuścić budynie. Kiedy mleko w rondelku zacznie się gotować, wlać rozpuszczone budynie i energicznie mieszając gotować na małej mocy palnika do uzyskania gęstego budyniu. Przykryć folią spożywczą i odstawić do przestygnięcia. Miękkie masło zmiksować na jasną masę, przez około 10 minut. Następnie dodawać partiami przestygnięty budyń. Całość miksować do uzyskania gładkiego kremu. Blaszkę 20×20 cm, wyścielić papierem do pieczenia i ułożyć na niej herbatniki. Posmarować je nutellą i ułożyć kolejną warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć krem budyniowy a na nim ułożyć delicje. Galaretkę rozpuścić w 400 ml gorącej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Następnie wyłożyć na ciasto. Całość wstawić do lodówki na kilka godzin. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4.6 / 5. Oddanych głosów: 21 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Ciasta i Desery budyniowe ciastociasto bez pieczeniaciasto budynioweciasto na herbatnikachciasto z delicjamiprzepis na ciastoszybkie ciasto