23/10/202323/10/2023 Kruche ciasteczka z marmoladą 5 (2) Najlepsze kruche ciasteczka z marmoladą. Przepis idealny na święta i nie tylko. Są wyjątkowo maślane, delikatne i przepyszne! Kojarzone zwłaszcza z dzieciństwa kruche i maślane ciasteczka z marmoladą z pewnością wielu z Was pamięta do dziś. Wracając do korzeni mamy dla Was sprawdzoną recepturę, która przywoła wspomnienia i przypomni tamten wyjątkowy smak. Ciasteczka są bardzo łatwe w przygotowaniu, dlatego każdy bez problemu przygotuje je w swojej kuchni. KRUCHE CIASTECZKA Z MARMOLADĄ PRZEPIS Składniki 250 g mąki pszennej 0,5 szklanki cukru pudru 2 żółtka 150 g masła 1 łyżka kwaśnej śmietany ulubiona marmolada Przygotowanie 1. Masło zmiksować z cukrem pudrem na puszystą masę. 2. Następnie stopniowo dodawać żółtka i śmietanę. 3. Na koniec przesiać mąkę i całość zmiksować do połączenia składników. 4. Otrzymane ciasto przełożyć do szprycy i wyciskać ciasteczka o dowolnych kształtach. 5. Na środek każdego ciasteczka wyłożyć odrobinę marmolady. 6. Ciasteczka wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez ok. 10-12 minut. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Wypieki ciasta z marmoladąciastka z maszynkidomowe ciasteczka