Pasta jajeczna ze szpinakiem to bardzo pożywne smarowidło, które można przygotować w kilka minut. Rewelacyjnie smakuje z dodatkiem świeżego pieczywa i plastrem pomidora.
Pasta ze szpinakiem i jajkiem składa się z kilku prostych składników, takich jak jajka, szpinak, czosnek oraz jogurt naturalny. Jest bardzo zdrowa i pyszna. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do pieczywa, ale także jako baza do wielu przekąsek, na bagietce czy krakersach. Zapraszam na przepis!
Smacznego!
Składniki
- 3 garści szpinaku
- 3 jajka
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i zetrzeć na tarce.
- Szpinak zblendować na papkę.
- Do miski przełożyć szpinak, jajka, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, jogurt naturalny, sól oraz pieprz, wymieszać.


