24/05/202424/05/2024 Ciasto truskawkowe bez pieczenia 4.3 (12) Pyszne ciasto truskawkowe bez pieczenia, które idealnie sprawdzi się jako deser do popołudniowej kawy. Niesamowicie delikatne, lekkie, wręcz rozpływa się w ustach! Ciasto przygotowane jest na herbatnikach, wykończone puszystą, bitą śmietaną, która idealnie podkreśla lekkość tego deseru. Zapraszam na przepis! Ciasto z pewnością Was zachwyci swoim smakiem, a także prostotą wykonania. CIASTO TRUSKAWKOWE BEZ PIECZENIA – PRZEPIS Składniki 1 kg truskawek 330 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru zwykłego 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan-fix 48 herbatników 25 g żelatyny Wykonanie Truskawki umyć, osuszyć i zblendować na mus. Przelać do rondelka, dodać dwie łyżki cukru i zagotować. Dodać żelatynę, wymieszać i odstawić do lekkiego stężenia. Formę o wymiarach 20×20 cm wyłożyć folią spożywczą, ułożyć warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć warstwę musu, na nim ułożyć herbatniki, znów mus, herbatniki i tak do wyczerpania składników. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić z cukrem pudrem, wymieszanym wcześniej ze śmietan-fixem. Wyłożyć na ciasto, wierzch udekorować truskawkami. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin, do całkowitego stężenia. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4.3 / 5. Oddanych głosów: 12 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Ciasta i Desery ciasto truskawkowe bez pieczeniaciasto z truskawkami bez pieczenialekkie ciasto z truskawkamiprzepis na ciasto z truskawkamiszybkie ciasto z truskawkamitruskawkowe ciasto bez pieczenia