21/09/202321/09/2023 Pasta jajeczna ze szpinakiem 4.8 (4) Pasta jajeczna ze szpinakiem to bardzo pożywne smarowidło, które można przygotować w kilka minut. Rewelacyjnie smakuje z dodatkiem świeżego pieczywa i plastrem pomidora. Pasta ze szpinakiem i jajkiem składa się z kilku prostych składników, takich jak jajka, szpinak, czosnek oraz jogurt naturalny. Jest bardzo zdrowa i pyszna. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do pieczywa, ale także jako baza do wielu przekąsek, na bagietce czy krakersach. Zapraszam na przepis! Smacznego! Składniki 3 garści szpinaku 3 jajka 2 ząbki czosnku 1 łyżka jogurtu naturalnego sól pieprz Wykonanie Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i zetrzeć na tarce. Szpinak zblendować na papkę. Do miski przełożyć szpinak, jajka, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, jogurt naturalny, sól oraz pieprz, wymieszać. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4.8 / 5. Oddanych głosów: 4 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Przekąski Sałatki jajeczna pasta ze szpinakiemkanapkowa pasta ze szpinakiempasta jajecznapasta kanapkowapasta na kanapkipasta ze szpinakiemprzepis