02/05/202428/05/2024 Chrupiąca surówka z czerwonej kapusty i marchewki 5 (5) Chrupiąca surówka z czerwonej kapusty i marchewki to pyszny dodatek do obiadu lub na grilla. Szybko się ją robi i jest bardzo smaczna. Idealnie pasuje do mięs z grilla np. szaszłyków, karkówki czy kiełbasek. Przepis na surówkę z czerwonej kapusty i marchewki jest bardzo prosty i szybki do wykonania, dlatego tym bardziej polecam wypróbować. SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY I MARCHEWKI PRZEPIS Składniki pół główki czerwonej kapusty 1 duża marchewka lub 2 małe 1 cebula czerwona pęczek szczypiorku 1 łyżka majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżeczka musztardy 1/2 łyżeczki cukru sól pieprz Przygotowanie Kapustę czerwoną obieram z brzydkich liści i szatkuję cieniutko nożem. Cebule obieram i kroję w piórka. Marchew obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach, szczypiorek drobno siekam. Majonez łączę z musztardą, jogurtem naturalnym, octem jabłkowym, solą oraz cukrem. Do miski przekładam wszystkie składniki, dodaję przygotowany sos i mieszam. Tak przygotowaną surówkę odstawiam na 30 minut, by smaki się przegryzły. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 5 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Sałatki czerwona kapustagrillmarchewkasałatkasurówka