26/05/202526/05/2025 Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i jajkiem 4.9 (900) Pyszna, sycąca i szybka w przygotowaniu sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i jajkiem, która idealnie sprawdzi się na lekki lunch lub kolację. Przepis na sałatkę z tuńczykiem, kukurydzą i jajkiem jest bardzo prosty i nie wymaga wiele pracy. Składniki nie są wyszukane i łatwo dostępne w każdym sklepie spożywczym. Koniecznie musicie wypróbować! SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, KUKURYDZĄ I JAJKIEM PRZEPIS Składniki jajka — 5 szt. tuńczyk w sosie własnym — 1 puszka seler konserwowy — 1 słoiczek kukurydza konserwowa — 1/2 puszki czerwona cebula — 1 szt. ogórki konserwowe — 3-4 szt. Sos jogurt naturalny — 4 łyżki majonez — 2 łyżki czosnek — 2 ząbki sól, pieprz — do smaku Przygotowanie Jajka gotuję na twardo. Studzę, obieram i kroję w kosteczkę. Cebulę czerwoną oraz ogórki konserwowe również kroję w drobną kostkę. Tuńczyka, selera konserwowego i kukurydzę konserwową odsączam z zalewy. Majonez mieszam z jogurtem naturalnym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem tworząc sos. Wszystkie składniki przekładam do miseczki, dodaję sos i delikatnie mieszam. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4.9 / 5. Oddanych głosów: 900 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Sałatki jajkakukurydzaseler konserwowytuńczyk