15/04/202415/04/2024 Surówka z białej kapusty i jabłka 3.8 (10) Pyszna surówka z białej kapusty i jabłka. Idealny dodatek do dań obiadowych czy przekąsek z grilla. Surówka jest przepyszna, prosta w przygotowaniu i najlepiej smakuje przygotowana z młodej kapusty. Zapraszam wszystkich miłośników surówek, na pyszną surówkę z białej kapusty, która podbiła podniebienia moich domowników. SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY I JABŁKA – PRZEPIS Składniki 1 główka młodej kapusty 1 marchewka 1 jabłko 2 łodygi selera naciowego 1 cebula 2 łyżki soku z cytryny pęczek szczypiorku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól pieprz Wykonanie Z kapusty usunąć wierzchnie liście, przekroić na pół i poszatkować. Można zrobić to za pomocą noża lub na mandolinie. Kapustę przełożyć do miski, dodać 1/3 łyżeczki soli, wymieszać i odstawić na około 15 minut. Marchewkę oraz jabłko obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Selera umyć i pokroić cienkie paseczki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, szczypiorek drobno posiekać. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym i sokiem z cytryny. Wszystkie składniki przełożyć do miski z kapustą i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 3.8 / 5. Oddanych głosów: 10 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Sałatki przepis an surówkęsurówkasurówka do obiadusurówka z białej kapusty i jabłkasurówka z kapusty