01/07/202401/07/2024 Pasta jajeczna z porem i serem żółtym 4.3 (19) Pasta jajeczna z porem i serem żółtym to super pomysł na pyszne smarowidło do chleba. Jest wyrazista w smaku, kremowa i bardzo prosta w przygotowaniu. Taka pasta kanapkowa rewelacyjnie smakuje ze świeżym pieczywem, ale również fajnie się sprawdzi jako baza do przekąsek. Zaserwowana na krakersach, grzankach bagietce smakuje równie świetnie. PASTA JAJECZNA Z POREM I SEREM ŻÓŁTYM – PRZEPIS Składniki 5 jajek 100 g sera żółtego 1 średniej wielkości por 1 łyżka masła 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego pęczek szczypiorku sól pieprz Wykonanie Jajka ugotować na twardo, obrać i drobno pokroić. Pora pokroić w półplastry, podsmażyć na maśle. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać jogurt naturalny, majonez, szczyptę soli oraz pieprzu, wymieszać. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4.3 / 5. Oddanych głosów: 19 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Przekąski Sałatki kanapkowa pastapasta jajecznapasta jajeczna z porem i serem żółtympasta kanapkowapasta na kanapkipasta z porempasta z serem żółtym