06/01/202506/01/2025 Jajka w wiosennym sosie 5 (352) Jajka w wiosennym sosie to bardzo lekka i smakowita propozycja, idealna na kolację czy poczęstunek, kiedy odwiedzą nas znajomi. Połączenie pysznych jajek z delikatnym sosem, wzbogaconym o świeże warzywa sprawia, że przekąska ta nabiera wyjątkowego charakteru i smaku. Jeśli szukacie prostego, ale wykwintnego pomysłu na fajną przekąskę, ten przepis na jajka w wiosennym sosie z pewnością Was zainspiruje! PRZEPIS NA JAJKA W WIOSENNYM SOSIE Składniki 1 pęczek rzodkiewek 1 ogórek świeży 6 jajek pęczek szczypiorku 2 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól pieprz Wykonanie Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i przekroić na połówki. Rzodkiewki umyć i pokroić w drobną kosteczkę. Ogórka obrać i pokroić w kostkę. Szczypiorek drobno posiekać. Do miski przełożyć warzywa, dodać jogurt naturalny, majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz, wymieszać. Na półmisek wyłożyć sos z warzywami a na nim poukładać jajka. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 352 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Przekąski jajka na wielkanocjajka w sosiejajka w wiosennym sosieprzekąska z jajekprzepis na jajkawielkanocne jajka