23/05/202423/05/2024 Gnocchi z młodą kapustą i boczkiem 4.7 (3) Gnocchi z młodą kapustą i boczkiem to rewelacyjny i super prosty przepis na szybki i smaczny obiad. Można go przygotować z kilku prostych składników, które można zakupić w każdym sklepie. Te małe kluseczki w połączeniu z młodą kapustą i boczkiem smakują naprawdę wyśmienicie. Chcecie się przekonać? Zapraszam na przepis! GNOCCHI Z MŁODĄ KAPUSTĄ I BOCZKIEM – PRZEPIS Składniki 1 mała główka młodej kapusty 250 g gnocchi 1 cebula 1 marchewka 150 g boczku w słupkach 500 ml bulionu sól pieprz pęczek szczypiorku 100 g białego sera Wykonanie Młodą kapustę poszatkować, przełożyć do garnka i zalać bulionem. Gotować przez około 5-6 minut, następnie odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę, na patelnię przełożyć boczek i cebulę, podsmażyć. Marchewkę zetrzeć na tarce, dodać do boczku i cebuli i razem chwilę podsmażać. Gnocchi ugotować zgodnie z czasem podanym przez producenta, w osolonej wodzie. Na patelnię z cebulą, boczkiem i marchewką przełożyć kapustę, dusić razem 3-4 minuty. Kolejno przełożyć gnocchi, przemieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowe danie udekorować świeżym szczypiorkiem i posypać białym serem. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4.7 / 5. Oddanych głosów: 3 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Dania główne dania z młodej kapustyobiadprzepis na gnocchiprzepis na młodą kapustęprzepis na obiad gnocchi z młodą kapustą i boczkiem