Najlepsze placuszki z twarogu z wiaderka. Bardzo łatwe w przygotowaniu, ciekawe w smaku!
Takie placuszki to idealny pomysł na wykorzystanie twarogu z wiaderka, który zostanie nam po przygotowaniu ciasta. Placuszki serowe są naprawdę pyszne. Można je serwować z cukrem pudrem, a także z ulubionymi owocami. Zapraszam na przepis!
Smacznego!
PRZEPIS NA PLACUSZKI Z TWAROGU Z WIADERKA
Składniki
- 500 g twarogu z wiaderka
- 1 jajko
- 2 czubate łyżki cukru pudru
- 1 szklanka mąki pszennej
- szczypta soli
- cukier puder do posypania
- olej do smażenia
Wykonanie
- Twaróg z wiaderka przekładamy do miski, dodajemy mąkę, jajko, cukier i sól. Dokładnie mieszamy do uzyskania gęstego ciasta.
- Na patelni rozgrzewamy olej i za pomocą łyżki wykładamy porcję masy, formując placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
- Po usmażeniu placki odkładamy na ręcznik papierowy, bo odsączyć je z nadmiaru tłuszczu i posypujemy cukrem pudrem.

