03/07/202303/07/2023 Placuszki z twarogu z wiaderka 4.2 (507) Najlepsze placuszki z twarogu z wiaderka. Bardzo łatwe w przygotowaniu, ciekawe w smaku! Takie placuszki to idealny pomysł na wykorzystanie twarogu z wiaderka, który zostanie nam po przygotowaniu ciasta. Placuszki serowe są naprawdę pyszne. Można je serwować z cukrem pudrem, a także z ulubionymi owocami. Zapraszam na przepis! Smacznego! PRZEPIS NA PLACUSZKI Z TWAROGU Z WIADERKA Składniki 500 g twarogu z wiaderka 1 jajko 2 czubate łyżki cukru pudru 1 szklanka mąki pszennej szczypta soli cukier puder do posypania olej do smażenia Wykonanie Twaróg z wiaderka przekładamy do miski, dodajemy mąkę, jajko, cukier i sól. Dokładnie mieszamy do uzyskania gęstego ciasta. Na patelni rozgrzewamy olej i za pomocą łyżki wykładamy porcję masy, formując placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu placki odkładamy na ręcznik papierowy, bo odsączyć je z nadmiaru tłuszczu i posypujemy cukrem pudrem. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4.2 / 5. Oddanych głosów: 507 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Ciasta i Desery Przekąski domowe plackiplacki seroweplacuszki twarogoweplacuszki z twarogu z wiaderkaprzepisserowe placki