Skip to content
KULINEO.PL KULINEO.PL

Proste i szybkie przepisy dla każdego.

  • Dania główne
  • Sałatki
  • Ciasta i Desery
  • Przekąski
KULINEO.PL
KULINEO.PL

Proste i szybkie przepisy dla każdego.

    27/04/202327/04/2023

    Ciasto bez pieczenia na krakersach

    5
    (1)

    Jeżeli uwielbiacie ciasta bez pieczenia, a w dodatku takie, których przygotowanie zajmuje niewiele czasu i pracy, to ten przepis jest właśnie dla Was!

    Ten pyszny deser sprawdzi się na wiele okazji. Można go przygotować na różne przyjęcia rodzinne, lub po prostu do popołudniowej kawy czy herbaty, kiedy najdzie nas ochota na słodkie. Ciasta bez pieczenia na krakersach jest naprawdę proste w przygotowaniu i niezwykle smaczne. Ciężko będzie zaprzestać na jednym kawałku.

    CIASTO BEZ PIECZENIA NA KRAKERSACH PRZEPIS

    Składniki

    Warstwa budyniowa

    • 120 g miękkiego masła
    • 30 g mąki ziemniaczanej
    • 40 g mąki pszennej tortowej
    • 50 g wiórek kokosowych
    • 4 łyżki cukru
    • 500 ml mleka

    Warstwa śmietankowa

    • 500 ml śmietanki kremówki 30%
    • 1 galaretka poziomkowa + 150 ml gorącej wody

    Dodatkowo

    • ok. 60 słonych krakersów
    • 2/3 puszki masy krówkowej
    • 1 słoiczek dżemu porzeczkowego
    • 50 g płatków migdałów

    Przygotowanie

    1. Szklankę mleka wlewamy do rondelka, dodajemy cukier, mieszamy i zagotowujemy.

    2. Do pozostałego mleka dodajemy obie mąki. Całość dokładnie mieszamy. Mieszankę przelewamy do gotującego się mleka i energicznie mieszamy do uzyskania gęstej, jednolitej masy.

    3. Powstały budyń przykrywamy folią spożywczą tak, by dotykała wierzchniej powierzchni i odstawiamy do całkowitego przestygnięcia.

    4. Galaretkę poziomkową rozpuszczamy w 150 ml wody i również odstawiamy do przestygnięcia.

    5. Na suchej patelni prażymy płatki migdałowe.

    6. Miękki masło ucieramy na puszystą masę. Następnie ciagle miksując, stopniowo dodajemy budyń. Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe.

    7. Blaszkę o wymiarach 24×24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Spód wykładamy krakersami. Na krakersy wykładamy masę budyniową i przykrywamy ją warstwą krakersów.

    8. Krakersy smarujemy masą krówkową i przekładamy ją kolejną warstwą krakersów.

    9. Kolejno krakersy smarujemy dżemem porzeczkowym.

    10. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania wlewamy przestygniętą galaretkę poziomkową.

    11. Masę śmietankową wykładamy na ciasto. Wierzch posypujemy prażonymi płatkami migdałów.

    12. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia.

    Ciasto bez pieczenia na krakersach
    Ciasto bez pieczenia na krakersach przepis

    Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

    Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

    Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis.

    Podziel się przepisem z innymi ⤵
    Ciasta i Desery ciasta bez pieczeniaciasto na krakersachciasto z budyniem

    Nawigacja wpisu

    Wcześniejszy wpis
    Następny wpis

    Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    POPULARNE

    • Ciasto Kubanka

      Ciasto Kubanka

    • Sałatka z paluszkami krabowymi

      Sałatka z paluszkami krabowymi

    • Sałatka na bogato

      Sałatka na bogato

    • Sałatka z fetą i winogronem

      Sałatka z fetą i winogronem

    • Gofry wytrawne z szynką i serem

      Gofry wytrawne z szynką i serem

    OSTATNIO DODANE

    • Kokosanki z 3 składników

      Kokosanki z 3 składników

      26/05/2023
    • Sałatka z burakiem

      Sałatka z burakiem

      25/05/2023
    • Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką

      Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką

      24/05/2023
    • Makaron z kurczakiem i szpinakiem

      Makaron z kurczakiem i szpinakiem

      23/05/2023
    • Naleśniki z pieczarkami porem i serem

      Naleśniki z pieczarkami porem i serem

      22/05/2023

    Kulineo.pl to blog kulinarny, w którym znajdziesz proste i szybkie przepisy na dania główne, przekąski, sałatki, ciasta i desery. Każdy przepis jest dokładnie opisany w proporcje, składniki i sposób przygotowania. Dzięki temu jest łatwy do odtworzenia nawet przez początkujących amatorów kuchni.

    ciasto bez pieczenia ciasto francuskie ciasto na herbatnikach ciasto na święta imprezowe przekąski obiad pomysł na obiad przekąski przepis przepis na ciasto przepis na sałatkę sałatka sałatka brokułowa sałatka do pracy sałatka na imprezę sałatka na kolację sałatka na święta sałatka z brokułem sałatka z fetą sałatka z jajkiem sałatka z kurczakiem sałatka z paluszkami krabowymi sałatka z rzodkiewką sałatka z szynką szybka sałatka szybki deser szybkie ciasto szybki obiad zapiekanka obiadowa zapiekanka z kurczakiem

    Przepisy kulinarne rondel Baza przepisów kulinarnych Kulinarny Świat

    ©2023 KULINEO.PL | WordPress Theme by SuperbThemes | Polityka prywatności | Kontakt