30/11/202330/11/2023 Słodkie rożki filo z serem 5 (2) Rożki z ciasta filo z pysznym serowym nadzieniem to pyszna przekąska, która sprawdzi się na każdą okazję. Przygotowanie takich rożków jest bardzo proste i nie wymaga wiele pracy. Jeśli szukacie pomysłu na ciekawą słodką przekąskę do kawy, rożki filo z serem z pewnością przypadną wam do gustu. SŁODKIE ROŻKI FILO Z SEREM PRZEPIS Składniki 500 g twarogu w kostce 1 opakowanie ciasta filo 2 żółtka 2 łyżki cukru wanilinowego Dodatkowo odrobina roztopionego masła jajko do posmarowania cukier gruboziarnisty do dekoracji cukier puder Przygotowanie 1. Twaróg wymieszaj z żółtkiem i cukrem wanilinowym. 2. Każdy arkusz ciasto filo pokrój na 5 kawałków wzdłuż krótszego boku. 3. Każdy kawałek posmaruj roztiopionym masłem. Następnie na początku każdego paska nałóż porcję farszu. Ciasto składaj tak, aby przykrył farsz i utworzył się trójkąt. Zawijaj, aż pasek ciasta się skończy. 4. Tak przygotowane rożki przełóż na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Każdy kawałek posmaruj roztrzepanym jajkiem i posypu gruboziarnistym cukrem. 5. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut do zarumienienia. 6. Po upieczeniu rożki możesz posypać dodatkowo cukrem pudrem. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Ciasta i Desery ciasto filoprzekąskarożki z serem