24/05/202324/05/2023 Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką 4 (4) Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem to bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu przekąska. Do ich wykonania potrzebne nam będzie ciasto francuskie, szynka, ser oraz kilka dodatków. Przepis na ślimaczki z ciasta francuskiego jest banalnie prosty, dlatego zachęcam każdego z Was do wypróbowania przy najbliższej okazji. Takie przekąski w mgnieniu oka znikają z talerza. PRZEPIS NA ŚLIMACZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z SZYNKĄ I SEREM Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 12 plasterków sera żółtego 12 plasterków szynki 3 łyżki ketchupu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 ząbki czosnku sól pieprz Wykonanie Ciasto francuskie rozwijamy na desce. Jogurt naturalny mieszamy z ketchupem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, papryką słodką, ziołami prowasalskimi, solą oraz pieprzem. Przygotowanym sosem smarujemy ciasto francuskie. Na cieście układamy szynkę oraz ser żółty. Całość zwijamy w roladę i kroimy na roladki o grubości 2 cm. Roladki układamy na leżąco, na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 15-20 minut. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4 / 5. Oddanych głosów: 4 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Przekąski francuskie ślimaczkiimprezowe przekąskiprzekąskiprzekąski na imprezęprzepisprzepis na ślimaczkiślimaczki z ciasta francuskiegoszybkie przekąski