22/04/202424/04/2024 Puszyste ciasto z rabarbarem 4.2 (61) Bardzo prosty, ale za to pyszny przepis na ciasto z rabarbarem. Puszyste i słodkie ciasto oraz kwaskowaty rabarbar to połączenie, które pokochają wszyscy! Jeśli uwielbiasz rabarbar, koniecznie wypróbuj ten przepis i delektuj się efektem w postaci pysznego ciasta. PUSZYSTE CIASTO Z RABARBAREM PRZEPIS Składniki 400 g rabarbaru 250 g mąki pszennej 4 jajka (temp. pokojowa) 200 g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 125 ml oleju 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu Przygotowanie 1. Całe jajka wbij do miski, dodaj cukier, cukier waniliowy i całość zmiksuj do uzyskania puszystej masy. 2. Cały czas miksując stopniowo, cienkim strumieniem wlewaj olej. 3. Przesianą mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Przesyp do masy jajecznej i całość wymieszaj do połączenia składników. 4. Tortownicę o średnicy 24 cm wyściel papierem do pieczenia, boki posmaruj masłem. Przełóż przygotowaną masę. 5. Rabarbar umyj, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Wyłóż na ciasto i całość posyp cynamonem. 6. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez ok. 50 minut, do suchego patyczka. 7. Po upieczeniu i ostygnięciu ciasto posyp cukrem pudrem. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4.2 / 5. Oddanych głosów: 61 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Ciasta i Desery ciasto do kawyciasto z rabarbarempuszyste ciastorabarbar