12/03/202418/03/2024 Łazanki z kiszoną kapustą 4 (5) Łazanki z kiszoną kapustą to pyszne danie obiadowe, które w naszym domu każdy uwielbia. Łazanki można przygotować ze świeżej lub kiszonej kapusty. Obie wersje są pyszne i goszczą w naszym domu. Tym razem przygotowałam domowe łazanki z kiszoną kapustą, kiełbasą i pieczarkami. Danie to jest nie tylko pyszne, ale i proste w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się na obiad dla całej rodziny. Zapraszam na przepis! ŁAZANKI Z KISZONĄ KAPUSTĄ – PRZEPIS Składniki 500 g kapusty kiszonej 200 g pieczarek 1 cebula 250 g kiełbasy zwyczajnej 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 500 ml bulionu 200 g makaronu do łazanek sól pieprz Wykonanie 1. Kapustę kiszoną przepłukać pod zimną wodą i odcisnąć. Przełożyć do garnka, zalać bulionem i postawić na gaz. Dodać liść laurowy, ziele, przykryć i zagotować. Od momentu zagotowania gotować około 20 minut. 2. Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. 3. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Przełożyć na patelnię z odrobiną masła i podsmażyć. Pieczarki pokroić w plastry, dodać co cebuli i dusić kilka minut. 4. Kiełbasę pokroić w półplasterki, dodać do cebuli i pieczarek i podsmażyć. 5. Do ugotowanej kapusty przełożyć zawartość patelni oraz makaron. Całość wymieszać i gotować na małej mocy palnika około 5 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4 / 5. Oddanych głosów: 5 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Dania główne