23/02/202423/02/2024 Kurczak zapiekany w rękawie 5 (1) Kurczak zapiekany w rękawie to świetny pomysł na pyszny i szybki obiad. Zapiekanie kurczaka w rękawie to gwarancja soczystego mięsa. Rękaw zatrzymuje wilgoć wewnątrz mięsa i sprawia, że pozostaje ono soczyste i aromatyczne. Przepis na kurczaka pieczonego w rękawie jest niesamowicie prosty i szybki. Dlatego też gorąco zachęcam Was do wypróbowania przepisu, bo naprawdę warto. Kurczak pieczony w rękawie jest przepyszny! KURCZAK ZAPIEKANY W RĘKAWIE – PRZEPIS Składniki 500 g fileta z kurczaka 1 cebula 2 marchewki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka pieprz sól Wykonanie Kurczaka umyć, oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Mięso przełożyć do miski, dodać przyprawy i wymieszać. Miseczkę z mięsem owinąć folią, wstawić do lodówki na godzinę a najlepiej na całą noc. Cebulę obrać i pokroić w półkrążki. Marchewkę obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Rękaw do pieczenia zawiązać z jednej strony, przełożyć zamarynowane mięso, dodać cebulę i marchewkę, zawiązać z drugiej strony. Rękaw przełożyć do naczynia żaroodpornego, wstawić do piekarnika, nagrzanego do 200 stopni. Piec 60- 70 minut. Po upieczeniu mięso wyjąć z piekarnika, odstawić na 2-3 minut, by odpoczęło i rozciąć rękaw. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Dania główne kurczakkurczak z piekarnikakurczak zapiekanykurczak zapiekany w rękawieobiadpomysł na obiadszybki obiad