15/03/202315/03/2023 Kabanosy w cieście francuskim 5 (1) Kabanosy w cieście francuskim to prosta i smaczna przekąska imprezowa, która z pewnością zachwyci gości. Fajnie wygląda i świetnie smakuje. Doskonale sprawdzi się także jako przegryzka w ciągu dnia. Przepis na kabanosy w cieście francuskim jest bardzo prosty i szybki. Do ich przygotowania potrzebujesz zaledwie 3 składników i kilka minut pracy. Czas pieczenia to około 15 minut, więc całkowity czas przygotowania tej ciekawej przekąski wynosi nie więcej niż 20 minut! Polecam wypróbować. KABANOSY W CIEŚCIE FRANCUSKIM PRZEPIS Składniki 1 ciasto francuskie ok. 30 cienkich kabanosów 1 jajko Przygotowanie 1. Ciasto francuskie rozwinąć na blacie i pokroić w cienkie paski o szerokości ok. 1-1,5 cm. 2. Paskami ciasta owinąć każdego kabanosa i przełożyć na blaszkę wyscieloną papierem do pieczenia. 3. Jajko roztrzepać i posmarować kabanosy owinięte w ciasto. 4. Piec ok. 12-15 min. w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. 5. Podawać z ulubionym sosem. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Przekąski ciasto francuskieimprezowa przekąskakabanosy