30/05/202330/05/2023 Ciastka z kawałkami czekolady 0 (0) Domowe ciastka z kawałkami czekolady to pyszna słodka przekąska na każdą okazję. Ciasteczka smakują obłędnie i już sam ich zapach sprawia, że ma się na nie wielką ochotę. Ciastka z kawałkami czekolady są kruchutkie, długo utrzymują świeżość i co najważniejsze są bardzo łatwe w przygotowaniu. Będą idealnym dodatkiem do popołudniowej kawy lub herbaty. CIASTKA Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY PRZEPIS Składniki 160 g mąki pszennej 1 jajko 1/2 kostki masła (temp. pokojowa) 50 g cukru 100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Przygotowanie 1. Do miski przesiej mąkę i dodaj proszek do pieczenia, jajko, miękkie masło cukier oraz sól. Całość zagnieć do połączenia wszystkich składników i uzyskania gładkiego ciasta. 2. Następnie do ciasta dodaj posiekaną czekoladę i ponownie zagnieć do połączenia. 3. Blaszkę wyściel papierem do pieczenia. Za pomocą dłoni odrywaj kawałki ciasta i formuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Następnie każdy kawałek ciasta delikatnie spłaszcz i ułóż na blaszce. 4. Blaszkę z ciasteczkami wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piecz przez 5 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 180 stopni i piecz jeszcze przez 10 minut. Smacznego! Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Przekąski ciastka z czekoladądomowe ciasteczka