Warstwowa sałatka z rzodkiewką – bardzo smaczna, lekka i delikatna. Składa się z prostych i ogólnodostępnych składników, które świetnie się ze sobą komponują. Sałatka jest bardzo świeża i pachnąca. Świetnie sprawdzi się na każdą okazję a szczególnie na święta Wielkanocne.
WIOSENNA SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ – PRZEPIS
Składniki
- 200 g żółtego sera
- 1 por
- 5 jajek
- pęczek rzodkiewki
- 2 łyżki majonezu
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy w kosteczkę.
- Ser żółty i rzodkiewkę ścieramy na tarce.
- Pora kroimy w półkrążki.
- Szczypiorek drobno siekamy,
- Jogurt naturalny mieszamy z majonezem, solą oraz pieprzem.
- Sałatkę układamy warstwowo: jajka, sos, por, ser, rzodkiewka.
