Sałatka z zupki chińskiej to fajny sposób na wykorzystanie makaronu instant z każdemu dobrze znanej zupki chińskiej. Przepis na sałatkę jest bardzo prosty a sama sałatka ciekawa w smaku. Taką sałatkę z zupek chińskich można zaserwować na kolację, zabrać ze sobą do pracy czy podać gościom na domowej imprezie.
Sałatka z zupki chińskiej jest łatwa i szybka do zrobienia i fajnie smakuje. Zapraszam na przepis! Smacznego!
SAŁATKA Z ZUPKI CHIŃSKIEJ – PRZEPIS
Składniki
- 300 g szynki
- 1 papryka czerwona
- 1 por
- 6 ogórków konserwowych
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1 zupka chińska o ulubionym smaku
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Makaron z zupki chińskiej kruszymy, przekładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem, tak by cały makaron był zalany. Dodajemy przyprawy, oprócz oleju, mieszamy i odstawiamy na kilka minut, by makaron napęczniał.
- Ogórki konserwowe, paprykę oraz szynkę kroimy w kosteczkę.
- Kukurydzę odsączamy z zalewy, pora kroimy w półkrążki.
- Jogurt naturalny mieszamy z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.
- Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy sos, mieszamy.

