Prosta i szybka sałatka z jajek wzbogacona ogórkiem konserwowym, kukurydzą i szczypiorkiem. Do tego sos na bazie jogurtu, majonezu i pyszna kolacja gotowa. Sałatka jajeczna doskonale sprawdzi się także jako przekąska na grilla. Nie wymaga dużego nakładu pracy, więc można przygotować ją nawet na ostatnią chwilę.
SAŁATKA JAJECZNA PRZEPIS
Składniki
- 5 jajek
- 4 ogórki konserwowe
- 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
- pęczek szczypiorku
- 3 łyżki jogurty naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kosteczkę.
2. Ogórki konserwowe również pokroić w kostkę.
3. Kukurydzę odsączyć z zalewy.
4. Szczypiorek drobno posiekać.
5. Jogurt wymieszać z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.
6. Do miski przełożyć przygotowane składniki, dodać sos i wymieszać.

