Szybka sałatka do obiadu, która można przygotować w niecały kwadrans. Uwielbiam tą sałatkę, ponieważ idealnie pasuje do całego dania, nadając mu świeżości i podkreślając jego smak.
Przepis na sałatkę do obiadu z roszponką jest bardzo prosty a sama sałatka łatwa w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się również jako dodatek do grilla. Zapraszam do zapoznania się z przepisem!
SAŁATKA DO OBIADU – PRZEPIS
Składniki
- 80 g roszponki
- 6 pomidorków cherry
- 150 g sera feta
- 1 ogórek gruntowy
- pęczek szczypiorku
- odrobinę świeżej pietruszki
Sos
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka miodu
- 2 łyżki octu balsamicznego
- pieprz
- sól
Wykonanie
- Pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki, ogórka w półplastry.
- Ser feta kroimy w kostkę.
- Szczypiorek oraz natkę pietruszki drobno siekamy.
- Składniki na sos mieszamy, doprawiamy pieprzem i solą.
- Wszystkie składniki umieszczamy w misce i mieszamy.

