Skip to content
KULINEO.PL KULINEO.PL

Proste i szybkie przepisy dla każdego.

  • Dania główne
  • Sałatki
  • Ciasta i Desery
  • Przekąski
KULINEO.PL
KULINEO.PL

Proste i szybkie przepisy dla każdego.

    30/03/202330/03/2023

    Różowe jajka faszerowane pastą z szynki

    4.5
    (2)

    Przepis na różowe jajka faszerowane pastą z szynki spodoba się wszystkim tym, którzy tak ja nie wyobrażają sobie stołu wielkanocnego bez faszerowanych jajek. Dzięki naturalnemu barwieniu, jajka zyskują nie tylko przepiękny wygląd, ale i smak. Przygotowanie takich różowych jajek nie wymaga dużo pracy, a efekt końcowy robi wrażenie i z pewnością oczaruje gości. Polecam!

    RÓŻOWE JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z SZYNKI PRZEPIS

    Składniki

    • 6 jajek
    • 3 średnie buraki
    • 200 ml octu jabłkowego
    • 300 ml wody
    • 3 liście laurowe
    • 3 ziarna ziela angielskiego
    • 3 ziarna czarnego pieprzu
    • ok. 100 g wędliny w kawałku
    • 3 łyżki majonezu
    • sól
    • pieprz mielony

    Przygotowanie

    1. Buraki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do garnka. Wlewamy wodę, ocet i wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie oraz pieprz. Całość gotujemy ok. 40 minut.

    2. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy na połówki i wyjmujemy żółtka. Białka przekładamy do buraczanego wywaru na 1 godzinę tak, by były zakryte płynem.

    3. Szynkę kroimy w kosteczkę, dodajemy do niej żółtka i majonez. Doprawiamy solą oraz pieprzem i całość dokładnie mieszamy do połączenia.

    4. Białka jajek wyławiamy z wywaru i osuszamy. Nadziewamy przygotowanym farszem.

    Różowe jajka faszerowane pastą z szynki

    Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

    Średnia głosów to 4.5 / 5. Oddanych głosów: 2

    Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis.

    Podziel się przepisem z innymi ⤵
    Przekąski jajka faszeorwanejajka z farszemjajka z pastą z szynki

    Nawigacja wpisu

    Wcześniejszy wpis
    Następny wpis

    Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    POPULARNE

    • Marchewka z groszkiem na ciepło

      Marchewka z groszkiem na ciepło

    • Bułki nadziewane szpinakiem i serem feta

      Bułki nadziewane szpinakiem i serem feta

    • Sałatka na wynos

      Sałatka na wynos

    • Ciasto Ludwiczek

      Ciasto Ludwiczek

    • Ciasto toffi

      Ciasto toffi

    OSTATNIO DODANE

    • Kokosanki z 3 składników

      Kokosanki z 3 składników

      26/05/2023
    • Sałatka z burakiem

      Sałatka z burakiem

      25/05/2023
    • Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką

      Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką

      24/05/2023
    • Makaron z kurczakiem i szpinakiem

      Makaron z kurczakiem i szpinakiem

      23/05/2023
    • Naleśniki z pieczarkami porem i serem

      Naleśniki z pieczarkami porem i serem

      22/05/2023

    Kulineo.pl to blog kulinarny, w którym znajdziesz proste i szybkie przepisy na dania główne, przekąski, sałatki, ciasta i desery. Każdy przepis jest dokładnie opisany w proporcje, składniki i sposób przygotowania. Dzięki temu jest łatwy do odtworzenia nawet przez początkujących amatorów kuchni.

    ciasto bez pieczenia ciasto francuskie ciasto na herbatnikach ciasto na święta imprezowe przekąski obiad pomysł na obiad przekąski przepis przepis na ciasto przepis na sałatkę sałatka sałatka brokułowa sałatka do pracy sałatka na imprezę sałatka na kolację sałatka na święta sałatka z brokułem sałatka z fetą sałatka z jajkiem sałatka z kurczakiem sałatka z paluszkami krabowymi sałatka z rzodkiewką sałatka z szynką szybka sałatka szybki deser szybkie ciasto szybki obiad zapiekanka obiadowa zapiekanka z kurczakiem

    Przepisy kulinarne rondel Baza przepisów kulinarnych Kulinarny Świat

    ©2023 KULINEO.PL | WordPress Theme by SuperbThemes | Polityka prywatności | Kontakt