Rozgrzewająca zupa z mięsem i warzywami to świetny pomysł na ciepły posiłek w chłodne dni. Idealnie sprawdzi się na obiad, czy ciepłą kolację.
Zupa z mięsem mielonym i warzywami z mojego przepisu jest bardzo szybka i łatwa do zrobienia. Nie ma przy niej dużo pracy, a jest naprawdę przepyszna. Taka zupka po powrocie z pracy, czy jesiennego spaceru to prawdziwy majątek. Zapraszam do zapoznania się z przepisem.
Smacznego!
ROZGRZEWAJĄCA ZUPA Z MIĘSEM I WARZYWAMI – PRZEPIS
Składniki
- 500 g mięsa mielonego
- 400 g mieszanki chińskiej
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 400 g pomidorów z puszki
- 2 l bulionu warzywnego
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka cukru
- słodka papryka
- oregano
- bazylia
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Cebulę obrać, pokroić w kostkę. W garnku z grubym dnem roztopić masło, przełożyć cebulę i zeszklić. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
- Mięso doprawić solą oraz pieprzem, przełożyć do garnka i podsmażyć.
- Do garnka wsypać mieszankę chińską, chwilę dusić. Po kilku minutach wlać bulion, wymieszać. Dusić pod przykryciem przez 30 minut.
- Pomidory z puszki zblendować, przelać do garnka. Dodać cukier, słodką paprykę, oregano, bazylię, sól, pieprz. do smaku. Gotować kilka minut.

