Pasta jajeczna z rzodkiewką jest doskonałym pomysłem na śniadanie lub kolację. Jajka są źródłem pełnowartościowego białka, rzodkiewka natomiast jest bardzo zdrowym warzywem zawierającym sporą ilość wapnia i witaminy C. Pasta jest zatem bardzo smaczna, pożywna i pełna składników odżywczych.
Przepis na pastę jajeczną z rzodkiewką jest bardzo prosty i szybki. Wystarczy 15 minut i pyszna pasta na kanapki gotowa. Jeśli jesteście fanami takich smarowideł, koniecznie wypróbujcie tej wersji z rzodkiewką.
PASTA JAJECZNA Z RZODKIEWKĄ PRZEPIS
Składniki
- 10 rzodkiewek
- 100 g żółtego sera
- 3 jajka
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
- 1 czubata łyżka majonezu
Przygotowanie
1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Ścieramy na tarce o dużych oczkach.
2. Rzodkiewki i ser żółty również ścieramy na tarce.
3. Szczypiorek drobno siekamy.
4. Składniki przekładamy do miseczki, dodajemy majonez i mieszamy do połączenia. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
