19/12/202319/12/2023 Warstwowa sałatka z marynowanymi pieczarkami 4.6 (10) Smaczna, kolorowa i prosta do zrobienia sałatka z marynowanymi pieczarkami. Idealna na każdą okazję, świetnie sprawdzi się na świątecznym stole, a także podczas rodzinnych spotkań. Przepis na sałatkę z pieczarkami jest niesamowicie prosty, a składniki ogólnodostępne Dodatkowo jest naprawdę szybka w przygotowaniu. Jestem pewna, że posmakuje każdemu z Was. Zapraszam na przepis! WARSTWOWA SAŁATKA Z MARYNOWANYMI PIECZARKAMI Składniki 3 jajka 10 pieczarek marynowanych 1 tuńczyk w sosie własnym 3 ogórki konserwowe 1/2 puszki kukurydzy 1 czerwona cebula Sos 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i pokroić w kosteczkę. Ogórki oraz cebulę pokroić w kostkę, pieczarki marynowane w plasterki. Tuńczyka oraz kukurydzę odsączyć z zalewy. Jogurt naturalny mieszamy z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem. Sałatkę układamy warstwowo: jajka, ogórki, tuńczyk, cebula, kukurydza, sos, pieczarki. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4.6 / 5. Oddanych głosów: 10 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Sałatki