23/04/202423/04/2024 Truskawkowiec 4.1 (24) Truskawkowiec to pyszny sernik z truskawkami, który pięknie wygląda i jest bardzo prosty w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się na letnie dni do popołudniowej kawy lub na deser po obiedzie. Ciasto truskawkowiec jest bardzo delikatny w smaku, orzeźwiający i nie za słodki. TRUSKAWKOWIEC PRZEPIS Składniki 800 g sera z wiaderka 600 g truskawek 10 okrągłych biszkoptów 0,5 szkl. cukru pudru 0,5 szkl. wody 3 łyżki żelatyny Przygotowanie Żelatynę rozpuszczam w gorącej wodzie i odstawiam do przestygnięcia. Truskawki myję, oczyszczam z szypułek i blenduję na mus. Do musu dodaję ser z wiaderka i cukier puder. Całość miksuję do połączenia składników. Na koniec wlewam przestudzoną, ale ciągle płynną żelatynę. Tortownicę o średnicy 18 cm wykładam papierem do pieczenia. Na dnie układam warstwę biszkopcików. Masę przelewam na biszkopty i całość wstawiam do lodówki na minimum całą noc do stężenia. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4.1 / 5. Oddanych głosów: 24 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Ciasta i Desery ciasto z truskawkamideserserniktruskawki