11/07/202311/07/2023 Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i pora 4 (7) Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i pora z dodatkiem świeżego szczypiorku to bardzo fajny dodatek do obiadu. Surówka jest bardzo lekka i delikatna, przygotowana na jogurcie naturalnym. Bez ciężkiego majonezu czy śmietany. Ta kolorowa i lekka surówka będzie również idealnym dodatkiem do kiełbasy czy karkówki z grilla. Fajnie przełamie i dodatkowo podkreśli ich smak! Przepis na surówkę z kapusty pekińskiej jest bardzo prosty, a sama surówka szybka do zrobienia. Zapraszam na przepis! Smacznego! PRZEPIS NA SURÓWKĘ Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, MARCHEWKI I PORA Składniki 1/2 główki kapusty pekińskiej 1 marchewka 1 jabłko pęczek szczypiorku biała części pora 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka soku z cytryny 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru szczypta pieprzu Wykonanie Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pora kroimy w półkrążki, szczypiorek drobno siekamy. Przygotowane składniki przekładamy do miski, dodajemy jogurt naturalny, sok z cytryny, sól, pieprz oraz cukier. Mieszamy i odstawiamy na kilkanaście minut, by smaki się przegryzły. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4 / 5. Oddanych głosów: 7 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Sałatki przepis na surówkęsurówkasurówka do grillasurówka do obiadusurówka z jabłkiemsurówka z kapustą pekińskąsurówka z kapusty pekińskiejsurówka z porem