28/03/202428/03/2024 Surówka z kapusty pekińskiej i pora 5 (4) Szybka i łatwa w przygotowaniu surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, kukurydzy i pora. Jest pyszna, zdrowa, lekka i idealna do każdego obiadu. Ta surówka z kapusty pekińskiej jest bardzo szybka i prosta w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się do dań obiadowych, a także przekąsek z grilla. Zapraszam na przepis! SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ – PRZEPIS Składniki 1/2 główki kapusty pekińskiej 1 marchewka 1/2 puszki kukurydzy biała część pora 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól pieprz Wykonanie Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kapustę pekińską drobno posiekać. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Pora pokroić w półkrążki. Do miski przełożyć wszystkie składniki, dodać jogurt naturalny, majonez, szczyptę soli oraz pieprzu. Całość wymieszać i odstawić by smaki się przegryzły. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 4 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Sałatki przepis an surówkęprzepis na surówkę do obiadusurówka do grillasurówka do obiadusurówka z kapusty pekińskiejszybka surówka