13/02/2024 Sałatka z tuńczykiem i warzywami 5 (2) Pyszna i pełna witamin sałatka z tuńczykiem i warzywami, która doskonale sprawdzi się na kolację lub na drugie śniadanie do pracy. Wszystkie składniki w tej sałatce idealnie do siebie pasują i uzupełniają się smakowo. Dodatkowo sałatka z tuńczykiem i warzywami jest ekspresowa w przygotowaniu — wystarczy 15 minut i pyszny posiłek gotowy! SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I WARZYWAMI PRZEPIS Składniki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 4 jajka 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 1 puszka czerwonej fasoli 10 cm pora 2 marchewki Sos 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu sól pieprz Przygotowanie 1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i zetrzyj na tarce. 2. Marchewki ugotuj do miękkości i pozostaw do ostygnięcia. Następnie obierz i pokrój w kosteczkę. 3. Tuńczyka, fasolę czerwoną i kukurydzę odsącz z zalewy. 4. Selera konserwowego odciśnij z zalewy i posiekaj na mniejsze kawałki. 5. Pora pokrój w półplasterki. 6. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, solą oraz pieprzem tworząc sos. 7. Wszystkie składniki przełóż do miski, dodaj przygotowany sos i wymieszaj. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Sałatki sałatka z czerwoną fasoląsałatka z jajkiemsałatka z tuńczykiem