30/03/202330/03/2023 Różowe jajka faszerowane pastą z szynki 4.4 (5) Przepis na różowe jajka faszerowane pastą z szynki spodoba się wszystkim tym, którzy tak ja nie wyobrażają sobie stołu wielkanocnego bez faszerowanych jajek. Dzięki naturalnemu barwieniu, jajka zyskują nie tylko przepiękny wygląd, ale i smak. Przygotowanie takich różowych jajek nie wymaga dużo pracy, a efekt końcowy robi wrażenie i z pewnością oczaruje gości. Polecam! RÓŻOWE JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z SZYNKI PRZEPIS Składniki 6 jajek 3 średnie buraki 200 ml octu jabłkowego 300 ml wody 3 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 3 ziarna czarnego pieprzu ok. 100 g wędliny w kawałku 3 łyżki majonezu sól pieprz mielony Przygotowanie 1. Buraki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do garnka. Wlewamy wodę, ocet i wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie oraz pieprz. Całość gotujemy ok. 40 minut. 2. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy na połówki i wyjmujemy żółtka. Białka przekładamy do buraczanego wywaru na 1 godzinę tak, by były zakryte płynem. 3. Szynkę kroimy w kosteczkę, dodajemy do niej żółtka i majonez. Doprawiamy solą oraz pieprzem i całość dokładnie mieszamy do połączenia. 4. Białka jajek wyławiamy z wywaru i osuszamy. Nadziewamy przygotowanym farszem. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4.4 / 5. Oddanych głosów: 5 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Przekąski jajka faszeorwanejajka z farszemjajka z pastą z szynki