06/02/202305/03/2023 Marchewka z groszkiem na ciepło 5 (4) Marchewka z groszkiem na ciepło to bardzo smaczny dodatek do obiadu. Przepis jest bardzo prosty, a całość można przygotować w kilkanaście minut. W naszym domu zazwyczaj serwujemy marchewkę z groszkiem do schabowych czy mielonych. Jeśli macie więc w domu zalegającą marchewkę i groszek, koniecznie wypróbujcie przepis. MARCHEWKA Z GROSZKIEM NA CIEPŁO – PRZEPIS Składniki 1 puszka groszku konserwowego 1 kg marchewki 250 ml wody 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki masła 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru Wykonanie Marchewkę obieramy i kroimy w kosteczkę. Przekładamy do rondelka, wlewamy wodę, dodajemy sól oraz cukier i zagotowujemy. Przykrywamy pokrywką i gotujemy przez 15 minut na małej mocy palnika. Po tym czasie dodajemy masło oraz mąkę, dokładnie mieszamy. Kolejno wsypujemy groszek konserwowy, mieszamy i gotujemy przez 2-3 minuty. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 4 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Przekąski Sałatki marchewka z groszkiemmarchewka z groszkiem na cieołomarchewka z groszkiem na ciepłoprzepis