26/02/202526/02/2025 Jajka w musztardowym sosie 5 (912) Jajka w musztardowym sosie są pyszne, a do tego łatwe i szybkie do przygotowania. Doskonale sprawdzą się jako przekąska na święta wielkanocne, jak również na co dzień, gdy najdzie nas ochota na danie z jajkiem w roli głównej. Przepis na jajka w musztardowym sosie jest bardzo prosty i szybki. Wystarczy ugotować jajka i wymieszać ze sobą składniki na sos. Później już tylko wykładamy składniki na talerz i można się zajadać. JAJKA W MUSZTARDOWYM SOSIE PRZEPIS Składniki 5 jajek 4 łyżki musztardy francuskiej 2 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz szczypiorek i rzodkiewka do dekoracji (opcjonalnie) Przygotowanie Jajka gotuję na twardo, studzę, obieram ze skorupek i kroję na połówki. Majonez mieszam z jogurtem naturalnym, musztardą francuską, szczyptą soli oraz pieprzu. Na talerz wykładam przygotowany sos, a na nim układam jajka. Dekoruję posiekanym szczypiorkiem i rzodkiewką. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 912 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Przekąski jajkamusztardaprzekąskasos musztardowy