10/02/202510/02/2025 Gofry 5 (746) Przepis na gofry, które zawsze się udają. Są idealnie chrupiące i smakują jak te prosto z budki! Gofry to przekąska, którą uwielbiają zarówno dzieci, jak i dorośli. Doskonale sprawdzają się na ciepłe śniadanie lub kolację. Usmażone gofry możemy podawać z dodatkiem świeżych owoców, posypane cukrem pudrem, polane bitą śmietaną, czy z ulubionym dżemem. Możliwości są nieograniczone! Jeśli szukacie sprawdzonego przepisu na idealne gofry, to jesteście we właściwym miejscu. GOFRY PRZEPIS Składniki 250 g mąki pszennej 2 jajka (temp. pokojowa) 1 szklanka wody gazowanej 2 łyżki cukru 50 ml oleju pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Przygotowanie Białka oddziel od żółtek i ubij na puszystą pianę z dodatkiem szczypty soli. Żółtka wymieszaj z cukrem, wodą gazowaną i olejem. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, przesyp do żółtek i całość wymieszaj do połączenia. Na koniec do masy jajecznej dodaj ubite wcześniej białka i całość delikatnie wymieszaj łyżką do połączenia składników. Porcję ciasta wyłóż do dobrze nagrzanej wcześniej gofrownicy. Piecz około 7-8 minut, bez otwierania gofrownicy. Gotowe gofry studź na kratce, dzięki czemu będą chrupiące. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 746 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Przekąski gofryprzekąska