17/06/202417/06/2024 Ciasto słodka pokusa (bez pieczenia) 4.3 (26) Ciasta bez pieczenia to szybki i prosty sposób na deser do kawy czy herbaty. Są bardzo łatwe w przygotowaniu, często wymagają tylko kilku łatwodostępnych składników, a ich smak i wygląd z powodzeniem może konkurować z tradycyjnymi wypiekami. Słodka pokusa to ciasto bez pieczenia, które idealnie sprawdzi się na każdą okazję. Robi się je błyskawicznie i smakuje rewelacyjnie. Dodatkowo pięknie prezentuje się na talerzu. Polecam! CIASTO SŁODKA POKUSA PRZEPIS Składniki ok. 50 krakersów 1 puszka masy krówkowej 3 dowolne wafelki orzechowe 250 g mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 śmietan-fix garść orzeszków ziemnych Przygotowanie Śmietankę kremówkę ubijamy z serkiem mascarpone i cukrem pudrem wymieszanym z śmietan-fixem na puszystą masę. Formę o wymiarach 20 x 20 cm wykładamy krakersami, a na nich rozprowadzamy połowę kremu śmietankowego i układamy kolejną warstwę krakersów. Wafelki orzechowe kroimy na mniejsze kawałki i łączymy z 2/3 puszki masy krówkowej. Masę wykładamy na krakersy i przykrywamy następną warstwą ciasteczek. Na ciasto wykładamy pozostały krem śmietankowy i ponownie układamy krakersy. Na krakersach rozprowadzamy pozostałą masę krówkową. Wierzch ciasta posypujemy posiekanymi orzeszkami ziemnymi. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4.3 / 5. Oddanych głosów: 26 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Ciasta i Desery ciasto bez pieczeniaciasto na krakersachmasa krówkowa