05/02/202505/02/2025 Ciasto orzechowa krówka 5 (623) Orzechowa krówka to ciasto bez pieczenia, które jest nie tylko smaczne, ale też ładnie prezentuje się na stole. Szybko się je robi i nie wymaga wiele pracy. Ciasto orzechowa krówka to deser, który doskonale sprawdzi się na różne okazje, jak i bez okazji. Składniki nie są wyszukane i dostępne w każdym sklepie. Jeśli lubicie ciasta bez pieczenia, koniecznie musicie spróbować tego smakołyku. CIASTO ORZECHOWA KRÓWKA PRZEPIS Składniki 1 puszka masy krówkowej 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy około 30 herbatników około 20 krakersów 100 g orzechów włoskich Przygotowanie Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić z serkiem mascarpone oraz z cukrem pudrem wymieszanym ze śmietan-fixem na puszystą masę. Na dnie formy o wymiarach 24×24 cm ułożyć warstwę herbatników. Na herbatnikach rozprowadzić połowę masy krówkowej i całość przykryć drugą warstwą herbatników. Następnie wyłożyć masę śmietankową, a na niej ułożyć krakersy. Na krakersach rozprowadzić pozostałą masę krówkową. Wierzch ciasta posypać orzechami włoskimi. Ciasto wstawić do lodówki do schłodzenia na kilka godzin. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 623 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Ciasta i Desery ciasto bez pieczeniaherbatnikikrakersymasa krówkowaorzechy