12/01/202312/01/2023 Ciasto malinowy puch 4 (4) Lekkie i delikatne ciasto malinowy puch w wersji bez pieczenia. Super smaczne i łatwe do zrobienia, idealne na każdą okazję. Ciasto malinowy puch składa się z biszkoptowego spodu, delikatnej i puszystej pianki na bazie śmietanki kremówki, sera twarogowego oraz galaretki malinowej. Całość wykończona jest galaretką malinową, która idealnie pasuje do całej reszty. Ciasto nie jest mdłe i słodkie, lecz lekkie i orzeźwiające. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do filiżanki kawy. Zapraszam na przepis! CIASTO MALINOWY PUCH – PRZEPIS Składniki 2 galaretki malinowe 1 kg sera twarogowego na sernik 500 ml śmietanki kremówki 4 łyżki cukru pudru 500 ml wody Dodatkowo 2 galaretki malinowe 800 ml gorącej wody 200 g okrągłych biszkoptów Wykonanie Formę 24×35 cm wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim biszkopty. Dwie galaretki malinowe rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody, odstawiamy do przestygnięcia. Dobrze chłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem na puszystą masę. Ciągle ubijając, stopniowo dodajemy twaróg. Pod koniec zmniejszmy obroty miksera i cienką stróżką wlewamy przestygniętą, ale ciągle płynną galaretkę. Tak przygotowaną masę dzielimy na dwie części. Jedną z nich rozprowadzamy na biszkoptach. Na nich układamy drugą warstwę biszkoptów, na których rozprowadzamy pozostałą masę. Całość wstawiamy na kilka godzin do lodówki do stężenia. Galaretki malinowe rozpuszczamy w 800 ml gorącej wody, odstawiamy do lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę wykładamy na ciasto. Całość wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4 / 5. Oddanych głosów: 4 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Ciasta i Desery ciastociasto bez pieczeniaciasto malinowy puchciasto na biszkoptachciasto na świętaprzepis na ciastoszybkie ciasto