24/10/202304/11/2023 Ciasto kajmakowe z bananami 5 (3) Ciasto kajmakowe z bananami to bardzo smaczne i proste do zrobienia ciasto bez pieczenia. Ten szybki i słodki deser smakuje obłędnie! Idealnie sprawdzi się dla miłośników masy kajmakowej i bananów, a moim zdaniem to idealnie połączenie. Masa kajmakowa świetnie się komponuje z bananami, herbatnikami i delikatnym kremem na bazie śmietanki i mascarpone. Przepis an ciasto kajmakowe z bananami jest niesamowicie proste, a samo ciasto robi się bardzo szybko. Chcecie się przekonać? Zapraszam do zapoznania się z przepisem, który znajdziecie poniżej! Smacznego! CIASTO KAJMAKOWE Z BANANAMI – PRZEPIS Składniki 40 herbatników maślanych 20 herbatników kakaowych 1000 ml śmietanki kremówki 500 g serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 4 duże banany 1 opakowanie mini biszkopcików 1 puszka masy kajmakowej Wykonanie Banany pokroić w plastry i skropić cytryną. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić z mascarpone i cukrem pudrem. Blaszkę (24×24 cm) wyścielić folią spożywczą i ułożyć na niej kakaowe herbatniki. Na herbatniki wyłożyć 1/3 masy śmietankowej i ułożyć pokrojone w plastry banany. Wyłożyć drugą porcję masy. Na masie ułożyć herbatniki maślane a na nich rozprowadzić masę kajmakową. Na masie kajakowej ułożyć herbatniki kakaowe a na nich rozprowadzić pozostałą masę śmietankową. Wierzch ciasta udekorować mini biszkopcikami i posypać cukrem pudrem. Ciasto wstawić do lodówki na całą noc. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 3 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Ciasta i Desery ciasto bez pieczeniaciasto kajmakoweciasto kajmakowe z bananamiciasto na herbatnikachciasto na świętaprzepis na ciastoszybkie ciasto bez pieczenia