01/08/202301/08/2023 Chleb pszenny z dodatkiem twarogu 5 (2) Dziś mamy dla Was przepis na pyszne domowe pieczywo, czyli chlebek tylko w ciekawszej wersji bo z twarogiem. Dodatek twarogu do ciasta chlebowego wpływa pozytywnie na jego strukturę i dzięki czemu jest przyjemnie wilgotnawy. Do tego smakuje wyśmienicie i jest bardzo łatwy w przygotowaniu! Zapraszam na przepis na chleb pszenny z dodatkiem twarogu, który z pewnością posmakuje każdemu. CHLEB PSZENNY Z DODATKIEM TWAROGU PRZEPIS Składniki 550 g mąki pszennej typu 650 200 g twarogu chudego 7 g suszonych drożdży 330 ml letniej wody 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru Przygotowanie 1. Przesiej mąkę do miski, dodaj rozdrobniony twaróg i sól. 2. W letniej wodzie rozpuść drożdze i cukier. Dodaj do reszty składników i wyrób jednolite ciasto za pomocą dłoni lub robota. 3. Keksówkę wyściel papierem do pieczenia i przełóż do niej ciasto. Przykryj ściereczką i wstaw do lodówki na całą noc. 4. Rano wyjmij ciasto z lodówki i pozostaw na 30 minut, by nabrało temperatury pokojowej. 5. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 stopni i wstaw keksówkę z chlebem. Piecz przez 20 minut, następnie zmniejsz temperaturę do 190 stopni i piecz przez kolejne 20 minut. 6. Upieczony chlebek studź na kratce. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Wypieki chleb z twarogiemdomowe pieczywodomowy chlebprzepis na chleb