18/05/202318/05/2023 Chlebek bananowy 5 (1) Chlebek bananowy to świetny sposób na wykorzystanie mocno dojrzałych bananów, które zalegają w waszej kuchni. Chlebek z bananów jest wilgotny, mięciutki i bardzo smaczny. Doskonale sprawdzi się na śniadanie lub kolację. Przepis na chlebek bananowy jest bardzo prosty i szybki. Nie wymaga wiele pracy i składników. Jeśli lubicie takie proste wypieki, koniecznie musicie wypróbować ten przepis. CHLEBEK BANANOWY PRZEPIS Składniki 2 szklanki płatków owsianych 4 dojrzałe banany (3 do ciasta, 1 na wierzch) 50 g oleju 2 jajka 3 łyżki płynnego miodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka cynamonu Przygotowanie 1. 3 obrane banany przekładamy do miski. Za pomocą widelca rozgniatamy je na papkę. 2. Następnie dodajemy jajka oraz miód. Całość mieszamy do połączenia. 3. Płatki owsiane mielimy na mąkę i dodajemy do masy. Kolejno dodajemy proszek do pieczenia, cynamon i olej. Całość ponownie mieszamy do połączenia składników (ciasto będzie dość gęste). 4. Masę przekładamy do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy banana pokrojonego w plasterki. 5. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 185 stopni i pieczemy przez ok. 40 minut, do tzw suchego patyczka. Smacznego! Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Wypieki chleb z bananamidomowe pieczywodomowy chleb