16/02/202316/02/2023 Bułeczki z patelni 5 (2) Bułeczki z patelni to idealne rozwiązanie dla tych, którzy chcą przygotować własne pieczywo, ale nie mają dostępu do piekarnika, lub po prostu chcą spróbować czegoś nowego. Te bułeczki są bardzo proste w przygotowaniu, smaczne i rewelacyjnie wyglądają. Doskonale sprawdzą się na śniadanie lub kolację. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Zapraszam na przepis! BUŁECZKI Z PATELNI PRZEPIS Składniki / 8 bułeczek 0,5 kg mąki pszennej 1 szklanka mleka (250 ml) 1 jajko (temp. pokojowa) 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Przygotowanie 1. Jajko roztrzep widelcem. Następnie dodaj przesianą mąkę, sodę, mleko, cukier oraz sól. Całość wymieszaj i wyrób ciasto. 2. Tak przygotowanie ciasto odstaw na 15 minut w ciepłe miejsce by odpoczęło. 3. Po upływie czasu ciasto rozwałkuj na placek o grubości ok. 1,5 cm i podziel na 8 części. Z każdego kawałka uformuj bułeczkę. 4. Patelnię rozgrzej na średnim ogniu i ułóż, na suchej, część przygotowanych bułeczek. Smaż przez około 6-8 minut z każdej strony, do zarumienienia. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 2 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Przekąski Wypieki bułeczki z patelnibułki bez drożdżybułki na sodziedomowe pieczywo