Tatar z wędzonego łososia to propozycja dla miłośników rybnych dań i nie tylko. Danie sprawdzi się idealnie na kolację we dwoje lub na przystawkę dla gości. Przepis na tatara z wędzonego łososia jest bardzo prosty i szybki. Przygotujecie go dosłownie w kilka minut, a smakiem oczaruje nawet najbardziej wymagające podniebienia.
TATAR Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA PRZEPIS
Składniki / 2 porcje
- łosoś wędzony – 200 g
- papryka marynowana – 2 płaty
- ogórek konserwowy – 2 szt.
- czerwona cebula – 1/2 szt.
- pieczarki marynowane – 4 szt.
- majonez – 1 łyżeczka
- sól
- świeżo mielony pieprz
- szczypiorek
Przygotowanie
1. Ogórki, paprykę marynowaną i cebulę kroję w drobną kosteczkę.
2 Łososia wędzonego drobno siekam za pomocą ostrego noża.
3. Do miseczki przekładam pokrojone warzywa, łososia i dodaję majonez. Całość doprawiam solą oraz pieprzem i mieszam do połączenia składników.
4. Gotowe danie dekoruję posiekanym szczypiorkiem.
