Szybkie i smaczne paluchy makowe, które można przygotować z 2 składników! Czas ich przygotowania to zaledwie 10 minut!
Takie paluchy makowe to świetna i szybka w przygotowaniu przekąska na każdą okazje. Szybko znikają z talerza i każdy je chwali! Zachęcam do wypróbowania przepisu, bo naprawdę warto 🙂
PRZEPIS NA SZYBKIE PALUCHY Z MAKIEM
Składniki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 250 g masy makowej
Dodatkowo
- 1 żółtko do posmarowania
Wykonanie
- Ciasto francuskie rozwinąć na blacie i przeciąć na pół, wzdłuż krótszego boku.
- Na jednym kawałku ciasta rozprowadzić masę makową. Przykryć drugim kawałkiem ciasta.
- Ciasto pociąć na paski o grubości około 2-3 cm. Każdy pasek chwytając za oba końce zwinąć w spiralę.
- Układać na blaszce, wyścielonej papierem i smarować roztrzepanym żółtkiem. Piec w 200 stopniach, około 15 minut, do zarumieniania.


