Prosta, smaczna i niedroga sałatka z jajkiem i selerem konserwowym. Propozycja, która doskonale sprawdzi się na kolację lub na lunch. Jest pożywna, sycąca i pełna smaku. Składniki są proste i łatwo dostępne, a samo przygotowanie sałatki nie zajmie więcej niż 20 minut. Polecam!
SAŁATKA Z JAJKIEM I SELEREM KONSERWOWYM PRZEPIS
Składniki
- 5 jajek
- 1 słoiczek selera konserwowego
- 1 słoiczek cebulki perłowej marynowanej
- 250 g szynki w kawałku
- 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
- 1 cebula czerwona
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę.
2. Szynkę oraz czerwoną cebulę również pokroić w kosteczkę.
3. Cebulkę perłową, selera oraz kukurydzę odsączyć z zalewy.
4. Majonez wymieszać z jogurtem, solą i pieprzem.
5. Przygotowane składniki przełożyć do miski, dodać sos i wymieszać. Całość można udekorować szczypiorkiem.

