07/12/2023 Spaghetti carbonara 4.2 (5) Delikatna i wyrazista w smaku. Tej carbonary musisz koniecznie spróbować! Spaghetti carbonara to ekspresowe w przygotowaniu, a jednocześnie bardzo smaczne danie kuchni włoskiej. Ten makaron w kremowym sosie jajecznym z dodatkiem chrupiącego boczku posmakuje nawet najbardziej wymagającym podniebieniom. Polecam! SPAGHETTI CARBONARA PRZEPIS Składniki 250 g makaronu spaghetti 3 żółtka 100 g sera grana padano lub parmezanu 250 g boczku czarny pieprz Przygotowanie 1. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. 2. Na rozgrzaną patelnię wrzucić pokrojony w paseczki boczek i podsmażyć do zarumienienia. 3. Do żółtek zetrzeć ser grana padano i wymieszać. Doprawić pieprzem. Jeśli sos będzie za gęsty można rozrzedzić go dodając odrobinę wody z makaronu. 4. Ugotowany makaron przełożyć na patelnię z boczkiem i całość smażyć jeszcze przez ok. 1 minutę. 5. Patelnię ściągnąć z palnika, dodać masę jajeczną i wymieszać. Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę! Potwierdź głosowanie Średnia głosów to 4.2 / 5. Oddanych głosów: 5 Jak na razie brak głosów! Bądź pierwszym, który oceni ten przepis. Udostępnij ⤵ Dania główne carbonaramakaron na obiadpomysł na obiadspaghetti