Najlepsze kruche ciasteczka z marmoladą. Przepis idealny na święta i nie tylko. Są wyjątkowo maślane, delikatne i przepyszne!
Kojarzone zwłaszcza z dzieciństwa kruche i maślane ciasteczka z marmoladą z pewnością wielu z Was pamięta do dziś. Wracając do korzeni mamy dla Was sprawdzoną recepturę, która przywoła wspomnienia i przypomni tamten wyjątkowy smak. Ciasteczka są bardzo łatwe w przygotowaniu, dlatego każdy bez problemu przygotuje je w swojej kuchni.
KRUCHE CIASTECZKA Z MARMOLADĄ PRZEPIS
Składniki
- 250 g mąki pszennej
- 0,5 szklanki cukru pudru
- 2 żółtka
- 150 g masła
- 1 łyżka kwaśnej śmietany
- ulubiona marmolada
Przygotowanie
1. Masło zmiksować z cukrem pudrem na puszystą masę.
2. Następnie stopniowo dodawać żółtka i śmietanę.
3. Na koniec przesiać mąkę i całość zmiksować do połączenia składników.
4. Otrzymane ciasto przełożyć do szprycy i wyciskać ciasteczka o dowolnych kształtach.
5. Na środek każdego ciasteczka wyłożyć odrobinę marmolady.
6. Ciasteczka wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez ok. 10-12 minut.
