Kabanosy w cieście francuskim to prosta i smaczna przekąska imprezowa, która z pewnością zachwyci gości. Fajnie wygląda i świetnie smakuje. Doskonale sprawdzi się także jako przegryzka w ciągu dnia.
Przepis na kabanosy w cieście francuskim jest bardzo prosty i szybki. Do ich przygotowania potrzebujesz zaledwie 3 składników i kilka minut pracy. Czas pieczenia to około 15 minut, więc całkowity czas przygotowania tej ciekawej przekąski wynosi nie więcej niż 20 minut! Polecam wypróbować.
KABANOSY W CIEŚCIE FRANCUSKIM PRZEPIS
Składniki
- 1 ciasto francuskie
- ok. 30 cienkich kabanosów
- 1 jajko
Przygotowanie
1. Ciasto francuskie rozwinąć na blacie i pokroić w cienkie paski o szerokości ok. 1-1,5 cm.
2. Paskami ciasta owinąć każdego kabanosa i przełożyć na blaszkę wyscieloną papierem do pieczenia.
3. Jajko roztrzepać i posmarować kabanosy owinięte w ciasto.
4. Piec ok. 12-15 min. w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C.
5. Podawać z ulubionym sosem.

